Πολλοί άνθρωποι έχουν αμφιβολίες σε ποιό το χέρι πρέπει να φοράνε το ρολόι. Όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν πολλές θεωρίες, μερικές από αυτές είναι λίγο πολύ πιθανές. Στην πράξη, όμως όλα εξαρτώνται από τις ατομικές ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Εάν αναρωτιέστε σε ποιο χέρι πρέπει να φοράτε το ρολόι σας μάθετε για το savoir-vivre.

Η αρχή της χρήσης ρολογιών είναι πολύ απλή εκεί θα βρείτε πληροφορίες σε ότι αφορά την εμφάνιση αυτών των τύπων αξεσουάρ.

Όπως για παράδειγμα ότι ο χρονοδιακόπτης πρέπει να τοποθετηθεί στο λιγότερο χρησιμοποιημένο χέρι. . Η επιλογή ανάμεσα στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά είναι προσωπικό θέμα. Οι δεξιόχειρες συνήθως το βάζουν στο αριστερό τους χέρι γιατί αυτό τους διευκολύνει στην εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων τους όπως στην λήψη σημειώσεων ή στην εργασία με τον υπολογιστή τους, επίσης αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού καθώς αυτό υιοθετείται και επίσημα.. Ωστόσο, εάν είστε αριστερόχειρες, μπορείτε να ξεχάσετε με ασφάλεια την παράδοση και να αλλάξετε το ρολόι στο δεξί σας χέρι.                                                   

Πώς να αποφασίσετε σε ποιο χέρι να φορέσετε το ρολόι?

Εδώ υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες στην πραγματικότητα, η άνεση του χρήστη παίζει την μεγαλύτερη σημασίας. Ένας παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ο τύπος αξεσουάρ που έχετε. Τα casual μοντέλα με στυλ που συνδυάζουν την καθημερινή ευκολία με την κομψότητα μπορούν να φορεθούν με οποιονδήποτε τρόπο επιλέξετε. Η πιο βολική λύση, ωστόσο, είναι να ακολουθήσετε τον κανόνα της χρήσης τους στο λιγότερο χρησιμοποιημένο χέρι σας. Τα αθλητικά ρολόγια πρέπει πάντα να βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά του κυρίαρχου χεριού σας. Αυτό οφείλεται σε πρακτικούς λόγους. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αυτοί οι τύποι συσκευών είναι πιο επιρρεπείς σε ζημιές, ειδικά όταν ασχολείστε με βάρη ή μπάρες. Στην περίπτωση των κλασικών ρολογιών που φοριούνται για ειδικές περιπτώσεις, αξίζει &nu