Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς λειτουργούν τα ρολόγια αυτόματου ανέμου Seiko και ποια μυστικά κρύβουν στις θήκες τους; Σας προσκαλούμε να διαβάσετε. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε ποιοι μηχανισμοί θέτουν τα χέρια των αυτόματων ρολογιών σε κίνηση και τι είναι υπεύθυνος για την ακρίβεια στη μέτρηση του χρόνου.

Τύποι κινήσεων στα ρολόγια Seiko

Η μεγαλύτερη ομάδα ρολογιών Seiko είναι μοντέλα με αυτόματη κίνηση. Εκτός από αυτά, τα ρολόγια Seiko τροφοδοτούνται επίσης από χαλαζία και ηλιακό μηχανισμό. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ λιγότερα από αυτά τα μοντέλα. Αυτοί οι δύο τύποι μηχανισμών χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή ως παράδειγμα τεχνολογικών καινοτομιών που κυριαρχούν στην αγορά ωρολογοποιίας.


Το Seiko Presage παρακολουθεί αυτόματες κινήσεις

Τα αυτόματα ρολόγια Seiko διακρίνουν διάφορα μοντέλα διαμετρήματος. Το μοντέλο 4S15 (αρχικά 5246) αξίζει την προσοχή, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά στην παραγωγή ρολογιών, ειδικά σε μοντέλα με χρονογράφο και King Seiko, στα οποία επισυνάπτεται επίσημο πιστοποιητικό. Αποτιμάται για την υψηλή συχνότητα, που είναι 28.800 vph, και για τη δυνατότητα χειροκίνητης περιέλιξης.

Ανάπτυξη του Seiko cal. 7S26
Από το 2011, έχει σημειωθεί άνοδος στην ανάπτυξη ρολογιών Seiko για όλα τα είδη διαμετρήματος 4R - κυρίως το 4R36. Αυτά είναι διαμετρήματα που έχουν μετατραπεί από το προηγούμενο 6R15 που χρησιμοποιήθηκαν στη σειρά SARB. Τόσο το προηγούμενο διαμέτρημα όσο και τα μεταγενέστερα 4R είχαν διακριτικά δευτερόλεπτα χακαρίσματος και λειτουργίες περιέλιξης χεριών. Με άλλα λόγια, σε αυτούς τους διαμετρητές ήταν δυνατό να τυλίξετε χειροκίνητα το ρολόι και να ρυθμίσετε την ώρα ακριβώς στο δεύτερο. Επιπλέον, η αυτόματη κίνηση 6R15 ήταν εξοπλισμένη με το κύριο ελατήριο Spron 510 (μέταλλο, το οποίο διακρίνεται από εξαιρετική ευελιξία, υψηλή αντοχή και αντοχή στη διάβρωση και τη θερμότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, στην παραγωγή ιατρικών εργαλείων ή ελατηρίων για μηχανικά ρολόγια), τα οποία μετά την πλήρη περιέλιξη του διαμετρήματος έδωσε ένα απόθεμα ισχύος άνω των 50 ωρών. Με τη σειρά το&upsi