Σε περιόδους δημοτικότητας των smartphone, μπορούμε πάντα να ελέγξουμε την ώρα στην οθόνη του τηλεφώνου μας. Παρ 'όλα αυτά, πολλοί άνθρωποι δεν σταματούν να φορούν παραδοσιακά ρολόγια, τα αντιμετωπίζουν ως μια κομψή λεπτομέρεια που συμπληρώνει τέλεια την εικόνα. Αναρωτιέστε απλώς ποιο ρολόι να επιλέξετε; Διαβάστε τον οδηγό μας και μάθετε τι να ψάξετε όταν συγκρίνετε πολλά διαφορετικά μοντέλα.

Δώστε προσοχή στον μηχανισμό

Η λειτουργικότητα, ο χρόνος λειτουργίας και η τιμή του χρονοδιακόπτη εξαρτώνται από τον τύπο του μηχανισμού. Προς το παρόν, τα ανδρικά ρολόγια είναι τα πιο δημοφιλή:

  • ηλεκτρονικά (χαλαζία) - είναι αρκετά φθηνά (λόγω της μεθόδου παραγωγής), ανθεκτικά και αξιόπιστα. Εγγυούνται μια πολύ ακριβή μέτρηση του χρόνου - εκτιμάται ότι οι μέσες αποκλίσεις ανά ημέρα μπορεί να είναι μόνο 0,3 έως 0,6 s
  • μηχανικό (κλασικό) - χρησιμοποιούν απόδραση και ρυθμιστή ισορροπίας (αντίστοιχα εκκρεμή σε μεγάλα ρολόγια). Πρέπει να τυλίγονται τακτικά με δαντέλα. Επιλέγονται κυρίως από άτομα που εκτιμούν τις παραδοσιακές λύσεις,αυτόματο - έχουν έναν κύλινδρο (ελατήριο) που τυλίγει αυτόματα το μηχανισμό όταν το χέρι κινείται.
  • αυτόματο - έχουν έναν κύλινδρο (ελατήριο) που τυλίγει αυτόματα το μηχανισμό όταν το χέρι κινείται.

Πώς να επιλέξετε ένα καλό ρολόι?


Φάκελος

Η θήκη είναι το βασικό στοιχείο του ρολογιού. Τα αποκλειστικά μοντέλα είναι κατασκευασμένα από χρυσό ή πλατίνα. Είναι ανθεκτικά, ανθεκτικά και πολύ αριστοκρατικά. Οι θήκες τιτανίου, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά σε πιο ακριβά αθλητικά ρολόγια, είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικές. Τα ανδρικά ρολόγια μεσαίας τιμής είναι συχνά κατασκευασμένα από ατσάλι. Τα πλαστικά χρησιμοποιούνται συνήθως σε φθηνότερες εκδόσεις και συνήθως σε σπορ.

Η σκληρότητα της διαφάνειας

Λειτουργεί ως προστατευτική ασπίδα, οπότε θα πρέπει να είναι ανθεκτική και αισθητική. Το αδύναμο υλικ